2ήμερη Μονεμβασιά – Μάνη

30 – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Book destination + -

  Κόστος ανά άτομο: 90€ (σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο)

  Λίγα λόγια για τον προορισμό

  Το Tsotras Travel μας ταξιδεύει στην Λακωνική Μάνη για μια σύντομη αλλά και γεμάτη εικόνες απόδραση!

  Σπήλαιο Διρού

  Η ύπαρξη του σπηλαίου ήταν γνωστή ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα, αυτοί όμως που το εξερεύνησαν συστηματικά είναι οι σπηλαιολόγοι Γιάννης και Μαρία Πετροχείλου, μισό αιώνα αργότερα.

  Η τουριστική διαδρομή έχει συνολικό μήκος 1.500 μ., από τα οποία τα πρώτα 1.200 είναι λιμναία και θα τα κάνετε με λέμβο (και οδηγό-ξεναγό κάποιον από τους ντόπιους εργαζομένους στο σπήλαιο). 

  Το βάθος του νερού είναι από 30 εκατοστά μέχρι και 30 μέτρα, ενώ στη διάρκεια της βαρκάδας θα δείτε σταλακτίτες σε αποχρώσεις ροζ, λευκού, κόκκινου και σοκολατί, από το θείο, το ασβέστιο, τον σίδηρο και τον άργιλο που εντοπίζονται στην περιοχή. Επίσης, θα περάσετε και από διάφορες «αίθουσες», τις οποίες το ζεύγος Πετροχείλου βάφτισε με ευφάνταστα ονόματα, όπως Θάλασσα των ναυαγίων, Αίθουσα των ονείρων, Λιμανάκι της ευτυχίας και Σοκολατένια σάλα! 

   

  Συνοπτικό πρόγραμμα

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

  Αναχώρηση από την Θήβα  στις 07:00πμ. Πρώτη στάση για καφέ στην περιοχή του Αρτεμισίου. Επόμενη στάση  στην Μεσαιωνική Καστρούπολη της  Μονεμβασιάς, η οποία χτίστηκε από τους Βυζαντινούς σε μια νησίδα που την συνδέει με την στεριά μια στενή λωρίδα εξ ου και το όνομά της από το «μονή έμβασις», δηλαδή Μονεμβασιά. Θα επισκεφτούμε την γραφική καστρούπολη και αφού περάσουμε τη γέφυρα με τις πολλές καμάρες και θαυμάσουμε τις πανέμορφες βυζαντινές εκκλησίες και τη μοναδική θέα από τον βράχο,  θα απολαύσουμε το φαγητό μας σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το όμορφο και γραφικό Γύθειο, την «Γη των θεών». Άφιξη στην πανέμορφη κωμόπολη που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Λαρύσιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Επιβίβαση στο πούλμαν και  αναχώρηση για την Αρεόπολη, όπου θα περιηγηθούμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στην πλατεία της 17ης Μαρτίου. Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, πατρίδα των Μαυρομιχαλέων.Αποτελεί έδρα του Δήμου Οιτύλου και έχει κριθεί διατηρητέος, κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης.  Επόμενος σταθμός μας  το Σπήλαιο Δυρού που εξερευνήθηκε από τους Γιάννη-‘Αννα Πετροχείλου και έγινε γνωστό το 1949. Έχει μήκος 15 χιλιόμετρα και βάθος 100 μέτρα. Η είσοδος με βάρκα είναι προαιρετική και έχει επιπλέον τιμή. Ακολουθεί φαγητό, βόλτα και επιστροφή στη Θήβα με ενδιάμεση στάση.  

  Περιλαμβάνονται

  • πολυτελές πούλμαν για όλες τις διαδρομές
  • Δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο
  • Διαμονή στο επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 3 ΑΣΤΕΡΩΝ “Pantheon Gythio City Hotel”,στην καρδιά του Γυθείου, ακριβώς πάνω στην θάλασσα.
  •  Πρωινό σε μπουφέ  
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUROPERATOR

  Δεν περιλαμβάνονται

  • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Δείπνα, γεύματα.

  Σημειώσεις

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.
  • Επιπλέον επιβάρυνση για μονόκλινο δωμάτιο.

  Book destination + -

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *