Οι προτάσεις μας

Half Day Tour

Ναός Ποσειδώνα, Ακρωτήριο Σούνιο και Αθηναική Ριβιέρα

Απόδραση στο νοτιότερο άκρο της πόλης της Αθήνας! Ελάτε μαζί μας σε μια ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, όπου φιλοξενείται ο ναός του Ποσειδώνα που αιωρείται πάνω από το Αιγαίο, τα απομεινάρια του ναού της Αθηνάς Σουνιάδος, ένας μικρός οικισμός, το φρούριο με τα τείχη του.

Όταν η περιήγησή μας ολοκληρωθεί, επόμενος σταθμός μας είναι ο κρυμμένος θησαυρός της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, η Λίμνη της Βουλιαγμένης, περιμένει να το ανακαλύψουμε, όπως και τα κρυμμένα μυστικά του σε ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Including:

 • Μεταφόρα από Αθήνα προς Σούνιο με λεωφορείο και επιστροφή.
 • Επίσκεψη στο Ακρωτήριο του Σουνίου και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από διπλωματούχο ξεναγό
 • Επίσκεψη και ξενάγηση στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Not Including:

 • Εισιτήριο για την Λίμνη της Βουλιαγμένης (16€ -19€)
 • Εισιτήριο για τον ναό του Ποσειδώνα

Γενική είσοδος για ενήλικες (1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου): 8€
και (1 Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου): 4€

Δωρεάν είσοδο δικαιούνται:
1. Παιδιά κάτω των 18 ετών και φοιτητές εντός Ε.Ε
2. Άνεργοι Έλληνες πολίτες 
3. Άτομα με αναπηρίες

Περιήγηση στο Α’ Κοιμητήριο ΑΘηνών

Συνεχίζουμε τις βόλτες μας στην Αθήνα από τον τόπο όπου αναπαύεται η σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας! Πολιτικοί, καλλιτέχνες, μεγιστάνες, αγωνιστές της Επανάστασης αλλά και μνημειώδη έργα τέχνης σε μια περιήγηση στις αναμνήσεις!

Το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών είναι το παλαιότερο κοιμητήριο των Αθηνών. Iδρύθηκε -επίσημα- το 1838 επί δημαρχίας Δ.Καλλιφρονά (1837-1841) σε έκταση που είχε δωρηθεί επί δημογεροντίας από τον Ιωάννη Παπαρρηγόπουλο στον Δήμο Αθηναίων με αντάλλαγμα μία κρήνη ποτίσματος. Λειτούργησε απερίφρακτο γύρω από τον ναό του Αγίου Λαζάρου μέχρι να οριστικοποιηθεί η νομοθεσία περί Νεκροταφείων. Γι’ αυτό αποκαλείτο «Κοιμητήριον του Αγίου Λαζάρου».

Το 1896 έγινε το πρώτο γενικό τοπογραφικό σχέδιο του νεκροταφείου, θεωρημένο από τον δήμαρχο της Αθήνας Λάμπρο Καλλιφρονά με αφορμή τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την προοπτική να προσελκύσει ξένους επισκέπτες!

Including:

Περιπατητική περιήγηση διάρκειας δυόμιση ωρών.

Regarding the Day Tours:

 • Οι περίπατοι πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα.
 • Ομαδικές περιηγήσεις έως 10 ατόμων.
 • Επικοινωνήστε μαζί μας για το κόστος.

Περίπατος στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Ανακαλύψτε τα μυστικά της Αθήνας, μία πόλη με ιστορία 4000 χιλιάδων ετών. Στην ξενάγηση αυτή θα απολαύσετε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, από μία ομάδα έμπειρων διπλωματούχων ξεναγών με χρόνια εμπειρίας στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον τουρισμό.

Πρόκειται για έναν περίπατο στην εύφορη πεδιάδα του Ιλισσού και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι την Αρχαία Αγορά, την φωτογενή γειτονιά της Πλάκας, το Ωρολόγιο του Κυρρήστου (Αέρηδες), το Φετιχιέ Τζαμί,  τον Λόφο των Νυμφών, την “φυλακή” του Σωκράτη”, τον Ναό του Ηφαίστου, την Στοά του Αττάλου.

Τερματικός σταθμός της ξενάγησής μας, το Μοναστηράκι, στην καρδιά του Αθηναϊκού κέντρου που αποτελεί μοναδικό μείγμα ρυθμών, εποχών και πολιτισμών, ζωντανό και πάντα δυναμικό και αφιερωμένο στο εμπόριο και το αντάμωμα των ανθρώπων.

Including:

 • Περιπατητική ξενάγηση με την συνοδεία διπλωματούχου ξεναγού για 4 ώρες.
 • Προαιρετική μεταφορά από ξενοδοχεία ή αεροδρόμια με ιδιόκτητα πολυτελή οχήματα ή minibuses, κατόπιν αιτήματος.

Not Including: Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία

Regarding the Day Tours:

Κόστος ξενάγησης κατόπιν αιτήματος για μεμονωμένες ή ομαδικές ολιγομελείς κρατήσεις.

Ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη

Από τον Μάιο 2021 η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου υποδέχεται τους επισκέπτες της στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο της. Ταξιδεύουμε στην ιστορία της νεοελληνικής τέχνης από τον 16ο αιώνα  μέχρι την γενιά του ’30.

Μαζί θα εξερευνήσουμε τους θησαυρούς της, μέσα από 20.000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και άλλων μορφών τέχνης σε έναν ανοικτό χώρο πρόσβασης και εξοικείωσης με την ιστορία της νεοελληνικής τέχνης, η οποία αρθρώνεται σε ένα αισθητικό και λειτουργικό παιχνίδι κτιστών όγκων και υπαίθριων χώρων.

Including:

 • Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό με επιπλέον κατάρτιση στην νέα Εθνική Πινακοθήκη.
 • Σύστημα ασύρματης ξενάγησης.
 • Διάρκεια ξενάγησης 1 ώρα.

Not Including:

Εισιτήριο εισόδου στην Εθνική Πινακοθήκη, 5 ευρώ (ειδική τιμή για γκρουπ), δείτε εδώ τις κατηγορίες δικαιούχων δωρεάν εισιτηρίου – η έκδοσή του γίνεται στην Εθνική Πινακοθήκη.

Regarding the Tours:

Κόστος ξενάγησης και προγραμματισμός ραντεβού, κατόπιν αιτήματος.

Πρόσβαση σε άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Περιήγηση στην Θήβα και την Μονή Οσίου Λουκά

Πρώτη στάση στην πόλη της Θήβας. Η πόλη ιδρύθηκε από τον φοινικικής καταγωγής, Κάδμο, τον 13 αι. π.Χ. Εδώ μπορούμε να παρατηρήσουμε την Οιδιπόδεια Κρήνη, το νεκροταφείο των Καστελλίων, τμήμα του Μυκηναϊκού Ανακτόρου ή Καδμείου, ερείπια του ναού του Ισμηνίου Απόλλωνα και μία από τις δυο σωζόμενες πύλες της αρχαίας Θήβας, τις Ηλέκτρες Πύλες (στο νοτιοανατολικό άκρο της Καδμείας)

Η αρχαιολογική βόλτα ολοκληρώνεται με επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας. Η έκθεση περιλαμβάνει ενότητες από την Παλαιολιθική περίοδο έως και το τέλος της Οθωμανικής και αφηγούνται τον πολιτισμό, την καθημερινή ζωή και την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη στη Βοιωτία. 

Αναχωρούμε για τον επόμενο προορισμό μας που είναι η Μονή του Όσιου Λουκά. Η ζωή του μοναστηριού από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα ταυτίζεται με την ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Τους δύο πρώτους αιώνες της ύπαρξής της η Μοναστική κοινότητα αποτελούσε πηγή Χριστιανικής πίστης και θείας ευλογίας. Τo σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αι., η Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη, είναι ιδρυμένο σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Στειρίδα.

Στάση για γεύμα στην αγαπημένη Κρύα της Λιβαδειάς. Το ποτάμι, οι μικροί καταρράκτες, τα ρυάκια, οι νερόμυλοι, το πέτρινο γεφύρι συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Including:

 • Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό
 • Μεταφορά με ιδιόκτητο υπερσύγχρονο λεωφορείο της εταιρείας μας

Regarding the Tours:

 • Κόστος ξενάγησης και προγραμματισμός ραντεβού, κατόπιν αιτήματος.
 • Ωράριο Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας: Καθημερινά 08:30-15:30, (εκτός Τρ.) 

Μονοήμερη Μυκήνες – Ναύπλιο

Η μονοήμερη εκδρομή μας συνδυάζει ιστορικά μνημεία με ατμοσφαιρικές πόλεις, διαχρονικούς και αγαπημένους προορισμούς, μόλις δύο ώρες από την Αθήνα.

Πρώτη στάση μας, οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του. Είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. 

Σειρά έχει το Ναύπλιο! Θα σεργιανίσουμε στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης και θα επισκεφθούμε την Πλατεία Συντάγματος, τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα (όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας). Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί και το κάστρο του Παλαμηδίου στο οποίο ο επισκέπτης για να φτάσει πρέπει να ανέβει τα περίφημα 999 σκαλοπάτια. Ένα από τα highlights κάθε επίσκεψης στο Ναύπλιο είναι το Μπούρτζι, ένα ενετικό κάστρο φτιαγμένο πάνω στην βραχονησίδα των Αγίων Θεοδώρων. Στα Ενετικά χρόνια το νησάκι ενώνονταν με το Ναύπλιο με μια τεράστια αλυσίδα που λειτουργούσε σαν αμυντικός μηχανισμός για την πόλη.

Including:

 • Περιήγηση/συνοδεία από τοπικό ξεναγό
 • Μεταφορά με ιδιόκτητο υπερσύγχρονο λεωφορείο της εταιρείας μας

Regarding the Tours:

 • Κόστος ξενάγησης και προγραμματισμός ραντεβού, κατόπιν αιτήματος.
 • Εισιτήριο αρχαιολογικού χώρου Μυκηνών

  Ολόκληρο: €12, Μειωμένο: €6

Book a tour + -