7ήμερη Οδική Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

6 – 12 ΜΑΙΟΥ 2024

Book destination + -

  Κόστος ανά άτομο: 495€ (σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο)

  Λίγα λόγια για τον προορισμό

  Την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, το Tsotras Travel μας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη-Ιστανμπούλ: μια πόλη θρύλος, που περικλείει ιστορία αιώνων, μεγαλοπρεπή κτίρια, και συγκεντρώνει ποικιλία πολιτιστικών μορφών και εκφράσεων· γυναίκες, ντυμένες με ό,τι πιο δυτικό κυκλοφορεί και άλλες με μαντίλα, τονίζουν τη διαφορετικότητα.

  Μοναδική για τη γεωγραφική θέση της, ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία, και για το μωσαϊκό των λαών και των πολιτισμών. Τα ίχνη των Ρωμιών, των Αρμενίων, των Εβραίων και των Ευρωπαίων πολλά, και πάντως συνδεδεμένα με τα πολιτιστικά πρότυπα των Οθωμανών και των Τούρκων.

  Οι δρόμοι σφύζουν από ζωή, ενώ στα πεζοδρόμια οι γάτες παίζουν και τα αδέσποτα σκυλιά αναζητούν το χάδι των περαστικών· τα καφέ και τα εστιατόρια είναι γεμάτα με νέους ανθρώπους, απολύτως εξοικειωμένους με τη σύγχρονη τεχνολογία.

  Οι ψαράδες με τα καλάμια οι οποίοι στέκονται εκατέρωθεν της γέφυρας του Γαλατά και τα εστιατόρια που βρίσκονται στο κάτω μέρος της είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες της Κωνσταντινούπολης. Η νέα γέφυρα του Γαλατά χτίστηκε το 1994 και έχει μήκος 490 μ. Καθώς τη διασχίζετε, βλέπετε από τη μία πλευρά την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί και απέναντι τον Πύργο του Γαλατά. Η σύνδεση των δύο ευρωπαϊκών ακτών κρίθηκε αναγκαία στα μέσα του 15ου αιώνα, καθώς το εμπόριο ανθούσε στις δύο μεριές του Κεράτιου κόλπου και οι βαρκάρηδες που εκτελούσαν τα δρομολόγια δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών.  

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο επισκέπτης δεν θα πλήξει ποτέ στην πόλη μητρόπολη, μιας και η ποικιλομορφία, οι εναλλαγές τοπίων και πολιτιστικών τάσεων είναι καταιγιστικές.

   

  Συνοπτικό πρόγραμμα

  • 6 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα)

  Συγκέντρωση στις 06:00πμ και αναχώρηση από τη Θήβα για την Αλεξανδρούπολη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

  • Τρίτη 7 Μαίου

  Μετά το πρωινό, άμεση αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Διέλευση των συνόρων και τελωνειακές διατυπώσεις. Άφιξη στην Πόλη. Θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βρίσκεται ο χάλκινος Τρίποδας των Δελφών (γνωστό για την Στάση του Νίκα) και ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου, το Γαλάζιο Τζαμί (Σουλτάν -Αχμέτ), και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ένα αριστούργημα της Χριστιανικής Τέχνης, σύμβολο της ορθοδοξίας και του Χριστιανικού κόσμου. Επίσης θα δούμε το πασίγνωστο παλάτι ΤΟΠ ΚΑΠΙ με τους μυθικούς θησαυρούς των Σουλτάνων και συλλογές από κινέζικα βάζα μεγάλης βάζα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, το εντυπωσιακό υδραγωγείο του Ιουστινιανού, τους σπουδαίους Πύργους του Γαλατά, τον Κεράτιο κόλπο, τις γέφυρες του Κερατίου κόλπου και του Βοσπόρου. Φαγητό σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια μετάβαση για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  • Τετάρτη 8 Μαΐου

  Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου η οποία  είναι το μητροπολιτικό κέντρο της ορθοδοξίας,  η έδρα του ορθόδοξου πατριάρχη Βαρθολομαίου στο φημισμένο Φανάρι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μονή των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος, τη Μονή της Χώρας , με τα πανέμορφα ψηφιδωτά και το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής. Ακολουθεί Κρουαζιέρα με ξενάγηση στο Βόσπορο. Φαγητό σε τοπικό εστιατόριο στην Ταξίμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  • Πέμπτη 9 Μαίου

  Μετά το πρωινό μας, θα περάσουμε από τη Ευρώπη στην Ασία, αφού διανύσουμε τη Γέφυρα του Βοσπόρου. Από την Ασία θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα. Περίπατο σε γραφικά δρομάκια όπου θα θαυμάσουμε την φυσική ομορφιά και την αρχιτεκτονική ευαισθησία των κτιρίων. Θα επισκεφτούμε τη φημισμένη σχολή της Χάλκης, όπου θα περιηγηθούμε και θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Παυσολυπούσης. Κατόπιν θα επισκεφτούμε τη νήσο Πρίγκηπο, με έντονο Ελληνικό στοιχείο, όπου εδώ μπορείτε να νοικιάσετε άμαξα και να κάνετε ένα μικρό γύρω του νησιού. Κατόπιν θα απολαύσουμε το μεσημεριανό φαγητό σ΄ ένα από τα γραφικά εστιατόρια του νησιού. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην Αιγυπτιακή αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ  φαγητό και διασκέδαση με τοπικό χρώμα στην περιοχή του Κουμ Καπί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  • Παρασκευή 10 Μαίου
  Μετά το πρωινό επίσκεψη στην  φημισμένη Σκεπαστή αγορά (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ), όπου σας περιμένουν 4.000 μαγαζιά σε 92 σκεπαστούς διαδρόμους προσφέροντας σας μεγάλη ποικιλία αγορών. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια!!Διανυκτέρευση.
   
  • Σάββατο 11 Μαίου

  Μετά το πρωινό θα αποχωρήσουμε από την Πόλη με τις καλύτερες εντυπώσεις. Διέλευση συνόρων. Μετάβαση στην Κομοτηνή/Καβάλα ή Ξάνθη. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

  • Κυριακή 12 Μαίου

  Πρωινό, Check out από το ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση. Άφιξη νωρίς το βραδάκι με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα ή καφέ.

  Περιλαμβάνονται

  • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ५ ΑΣΤΕΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ५ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ🏢🏢
  • ϩ διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα – Θράκη & Ανατολική Μακεδονία
  • ΠΡΩΙΝΟ καθημερινά
  • ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ στα ξενοδοχεία
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ/ ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΒΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
  • Ιδιόκτητο λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας κατά την διάρκεια της εκδρομής
  • Ημιδιατροφή στην Κωνσταντινούπολη καθημερινά (५ εστιατόρια μοναδικά επιλεγμένα)
  • Ξεναγός/Συνοδός τοπικός 
  • Ιδιωτική Κρουαζιέρα στον Βόσπορο!!
  • Πριβέ Κρουαζιέρα στα Πριγκηπονήσια, Χάλκη, Θεολογική Σχολή!!
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος

  Σημειώσεις

  • Απαιτείται ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ
  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.
  •  Για  κράτηση, απαιτείται άμεσα προκαταβολή 150 ΕΥΡΩ/ΆΤΟΜΟ.
  • Επιπλέον επιβάρυνση για μονόκλινο δωμάτιο

  Book destination + -

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *