3ήμερη εκδρομή Καστοριά Πρέσπες

1- 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Book destination + -

  Κόστος ανά άτομο: 170€
  (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο)

  Λίγα λόγια για τον προορισμό

  Το Tsotras Travel μας ταξιδεύει στη βορειοδυτική πινέζα του χάρτη της Ελλάδας, που κρύβεται ένας τόπος σπάνιας ομορφιάς! Σας περιμένουμε 1-3 Δεκεμβρίου να απολαύσουμε ταυτόχρονα τις ανέσεις, την πολυτέλεια και την υψηλή αισθητική που προσφέρει το 5 αστέρων ξενοδοχείο και SPA “LUXURY LIMNEON RESORT & SPA”, μία ανάσα από την λίμνη.

  Εκτός από τη γραφική λίμνη και τις παλιές γειτονιές με τα επιβλητικά μακεδονίτικα αρχοντικά, το τρίπτυχο που κάνει την Καστοριά να ξεχωρίζει, συμπληρώνεται από τις δεκάδες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Αυτές μαρτυρούν το μεγαλείο, τον πνευματικό πλούτο και την ακμή της πόλης τόσο κατά την βυζαντινή εποχή όσο και επί Τουρκοκρατίας.

  Οι δύο λίμνες, η Μεγάλη και η Μικρή Πρέσπα στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας αποτελούν ένα σπάνιο τοπίο φυσικής ομορφιάς και αξίζει να διανύσετε την απόσταση  για να το γνωρίσετε. Μόνο το 10% της Μεγάλης Πρέσπας ανήκει στην Ελλάδα, 68% ανήκει στην Αλβανία και το υπόλοιπο στα Σκόπια. Το τριεθνές, τα σύνορα δηλαδή μεταξύ των τριών χωρών, βρίσκεται μέσα στη λίμνη και εντοπίζεται από μια σημαδούρα. Από τη Μικρή Πρέσπα το 90% ανήκει στην Ελλάδα και το υπόλοιπο στην Αλβανία. Παλαιότερα, η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα ήταν μία ενιαία λίμνη. Σήμερα τις χωρίζει μια μικρή λωρίδα γης, η περιοχή Κούλα.

   

  Συνοπτικό πρόγραμμα

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  Αναχώρηση από Θήβα 06.30πμ. Πρώτη στάση στη Λαμία για καφέ και επόμενη στάση στα Γρεβενά.

  Άφιξη στην Καστοριά και μετάβαση για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς με τις 72 εκκλησίες και τα περίφημα αρχοντικά. Το βραδάκι βόλτα στον παλιό οικισμό της Καστοριάς με τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια και σοκάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

   

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο λεωφορείο στις 9 το πρωί   και με έμπειρη ξεναγό ξεκινάμε με το γύρο της λίμνης της Καστοριάς. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Μαυριώτισσας. Έπειτα κατευθυνόμαστε προς τον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών, που περιλαμβάνει τις λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα. Η περιήγησή μας ξεκινά από το νησάκι της Μικρής Πρέσπας, ο Άγιος Αχίλλειος που  μοιάζει παραμυθένιο, με τον ομώνυμο βυζαντινό ναό και τα ερείπια της περιοχής. Η πρόσφατη πλωτή πεζογέφυρα κάνει την πρόσβαση πολύ πιο εύκολη. Κέντρο της περιοχής των Πρεσπών είναι το χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη εκκλησία. Έπειτα θα μεταβούμε στη Μεγάλη Πρέσπα, από τους Ψαράδες, το μικρό χωριό που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα της. Στους Ψαράδες θα απολαύσουμε το γεύμα μας με ποικιλία ντόπιων προϊόντων και συνταγών. Μετά το φαγητό θα αναχωρήσουμε για Καστοριά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διασκέδαση προαιρετικά σε παραδοσιακή ταβέρνα με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Χρόνος για μία τελευταία βόλτα στην Καστοριά και επιβίβαση στο πούλμαν για τα Τρίκαλα, την πόλη στολίδι της Θεσσαλίας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην Παλιά Πόλη με τα όμορφα αρχοντικά και πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια. Τα στενά της γειτονιάς αυτής έγιναν γνωστά από το τραγούδι του Τσιτσάνη για τον διαβόητο Σακαφλιά.

  Μετά το φαγητό αναχώρηση για Θήβα με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα.

  Περιλαμβάνονται

  • 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “LUXURY LIMNEON RESORT AND SPA”, 5 ΑΣΤΕΡΩΝ *****
  • ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ, ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ EURO 5/6
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

  Δεν περιλαμβάνονται

  • ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ/ΑΡΧ.ΧΩΡΟΥΣ ΚΛΠ. ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ
  • Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ή ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

  Σημειώσεις

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής εφόσον χρειαστεί και αφού πρώτα συζητηθεί με τους υπεύθυνους της εκδρομής.
  •  Για  κράτηση, απαιτείται άμεσα προκαταβολή 50ΕΥΡΩ/ΆΤΟΜΟ.

  Book destination + -

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *