3ήμερη στην Πάρο

28 – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Book destination + -

  Κόστος ανά άτομο: 245€
  (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο)

  Λίγα λόγια για τον προορισμό

  Όπως και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, έτσι και στην Πάρο έχουν βρεθεί ίχνη που αποδεικνύουν ότι κατοικούταν τουλάχιστον 6,000 χρόνια πριν, δηλαδή προς το τέλος της νεολιθικής εποχής. Το πιθανότερο ωστόσο είναι το νησί να φιλοξενούσε ανθρώπινες κοινότητες νωρίτερα.

  Την μινωική και την μυκηναϊκή εποχή γνώρισε πληθυσμιακή άνθιση χάρη στην άφιξη εποίκων ενώ λίγο αργότερα κατέφθασαν έποικοι και από την Αρκαδία με επικεφαλής τον Πάρο, από όπου το νησί πήρε το σύγχρονο όνομά του.

   

  Εκατονταπυλιανή: Ο μεγαλύτερος παλαιοχριστιανικός ναός στην Ελλάδα.
  Η παράδοση θέλει την Εκατονταπυλιανή να έχει χτιστεί χάρη σε μια θαλασσοταραχή στις Κυκλάδες: Το πλοίο που μετέφερε την μητέρα του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ελένη στους Άγιους Τόπους βρήκε καταφύγιο στην Πάρο και εκείνη έταξε να χτίσει μια εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία.

  Συνοπτικό πρόγραμμα

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

  Αναχώρηση από τη Θήβα στις 05.00π.μ. Άφιξη στον Πειραιά  και επιβίβαση στις 07.25π.μ στο BLUESTAR DELOS και μετά από περίπου τέσσερις ώρες ταξιδιού θα φτάσουμε στην όμορφη Πάρο. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για να μεταφέρουμε τα πράγματά μας στο ξενοδοχείο και εμείς θα μείνουμε στην όμορφη Παροικιά έχοντας ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό μέχρι της 15.00.

  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια της μέρας μας θα είμαστε ελεύθεροι να ξεναγηθούμε στα στενάκια της Παροικιάς με τα υπέροχα μαγαζιά για ψώνια, φαγητό, ποτό.

  Προαιρετικά, νυχτερινή διασκέδαση σε ταβέρνα με παραδοσιακά κυκλαδίτικα τραγούδια.

  Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διακτέρευση.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν για  περιήγηση στο νησί, περνώντας από τους οικισμούς Αλυκή, Αγκαιριά, Δρυός και Πίσω Λιβάδι.  Επόμενη στάση στο χωριό Μάρπισσα, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Πάρου. Είναι χτισμένη στην κορυφή ενός μικρού λόφου, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει ο ναός της Μεταμόρφωσης, βυζαντινού ρυθμού. Αναχώρηση για τη Νάουσα και χρόνος για φαγητό. Βράδυ ελεύθερο για βόλτα και ψώνια στα παραδοσιακά μαγαζιά στα γραφικά σοκάκια της Παροικιάς. Διανυκτέρευση.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε τον ιερό ναό της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ, πολυούχου του νησιού και χτίσμα του Μ.Κωνσταντίνου κατόπιν προτροπής της μητέρας του Αγίας Ελένης, όπου μετά το δύσκολο ταξίδι της για τους αγίους τόπους, το πλοίο προσάραξε στην Πάρο λόγω μεγάλης θαλασσοταραχής. Τότε η Αγία Ελένη έταξε να φτιάξει αυτόν τον μεγαλοπρεπή ναό με τις ενενήντα εννέα ανοιχτές πύλες και την εκατοστή που θα εμφανιστεί με το άνοιγμα αντίστοιχης μυστικής πόρτας που βρίσκεται στην Αγία Σοφιά.

  Στη συνέχεια, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο, βόλτα και ψώνια. Το μεσημέρι θα φάμε στην Παροικιά και μετά θα περπατήσουμε στα σοκάκια για τα τελευταία ψώνια μας.

  Περίπου στις 18.30μ.μ θα βρισκόμαστε στο λιμάνι. Η αναχώρηση με το πλοίο είναι στις 19.15μ.μ. Άφιξη στον Πειραιά μετά από τέσσερις ώρες περίπου. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και επιστροφή στη Θήβα.

  Περιλαμβάνονται

  • 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ στο ξενοδοχείο  “Polos hotel”στην Παροικιάhttps://poloshotelparos.hotelbrain.com
  • ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
  • ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ BLUE Star Ferries
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ EURO 5/6 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΗΒΑ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
  • ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
  • ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
  • ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

  Δεν περιλαμβάνονται

  • ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ/ΑΡΧ.ΧΩΡΟΥΣ ΚΛΠ. ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ
  • Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ή ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

  Σημειώσεις

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής εφόσον χρειαστεί και αφού πρώτα συζητηθεί με τους υπεύθυνους της εκδρομής.
  •  Για  κράτηση, απαιτείται άμεσα προκαταβολή 50ΕΥΡΩ/ΆΤΟΜΟ.

  Book destination + -

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *