2ήμερη Μονεμβασιά – Μάνη

29 – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

Book destination + -

  Κόστος ανά άτομο: από 90€ (σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο)

  Λίγα λόγια για τον προορισμό

  Το Tsotras Travel μας μεταφέρει στην Μονεμβασιά, το Γύθειο, την Αρεόπολη και την Καλαμάτα!

  Η Λακωνία είναι ο νοτιότερος νομός της ηπειρωτικής Ελλάδας και Ευρώπης, εύκολα ανιχνεύσιμος στον χάρτη από τα χαρακτηριστικά πόδια στο κάτω μέρος της Πελοποννήσου.

  Το μεσαίο και το δεξί ανήκουν στη Λακωνία, το αριστερό στη Μεσσηνία. Ο Ταΰγετος, η υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου και μία από τις υψηλότερες της Ελλάδας, δεσπόζει αριστερά του νομού.

  Δεξιά βρίσκουμε τον Πάρνωνα και στη μέση την εύφορη κοιλάδα του Ευρώτα που προμηθεύει πορτοκάλια (και πολλά άλλα) όλη την Ελλάδα.

  Η ιστορία είναι πλούσια σε αυτό το μέρος: σημαντικό κέντρο του μυκηναϊκού πολιτισμού (βλέπε Μενέλαος και Ωραία Ελένη), κορυφαία πόλη-κράτος και ηγέτιδα δύναμη στους Περσικούς Πολέμους (βλέπε Λεωνίδας και 300), έδρα του δεσποτάτου του Μορέως (βλέπε Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου), αυτόνομη περιοχή και τόπος προστασίας κατατρεγμένων ραγιάδων κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (Μάνη), ραχοκοκαλιά του ελληνικού στρατού στην Επανάσταση (Μανιάτες).

   

   

  Συνοπτικό πρόγραμμα

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

  Αναχώρηση από την Αλίαρτο στις 06:30πμ και 06.45 από Θήβα. Πρώτη στάση για καφέ στην περιοχή του Αρτεμισίου. Επόμενη στάση στην Μεσαιωνική Καστρούπολη της Μονεμβασιάς, η οποία χτίστηκε από τους Βυζαντινούς σε μια νησίδα που την συνδέει με την στεριά μια στενή λωρίδα εξου και το όνομά της από το «μονή έμβασις» , δηλαδή Μονεμβασιά. Θα επισκεφτούμε την γραφική καστρούπολη και αφού περάσουμε τη γέφυρα με τις πολλές καμάρες και θαυμάσουμε τις πανέμορφες βυζαντινές εκκλησίες και τη μοναδική θέα από τον βράχο, θα απολαύσουμε το φαγητό μας σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το όμορφο και γραφικό Γύθειο, την «Γη των θεών». Άφιξη στην πανέμορφη κωμόπολη που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Λαρύσιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αρεόπολη, όπου θα περιηγηθούμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στην πλατεία της 17ης Μαρτίου. Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Αποτελεί έδρα του Δήμου Οιτύλου και έχει κριθεί διατηρητέος, κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης. Επόμενος σταθμός η Καλαμάτα πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και λιμάνι στο μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου. Χρόνος για φαγητό και επιστροφή στην Αλίαρτο με ενδιάμεση στάση.

  Περιλαμβάνονται

  ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 90,00 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

  ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 100,00 ΕΥΡΩ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΠΡΩΙΝΟ + ΒΡΑΔΙΝΟ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΟΥΦΕ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ)

  • 1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Belle Helene Hotel, 3*** ΤΡΙΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ

  https://hotelbellehelene.hotelbrain.com

  https://www.booking.com/Share-5MqQZy

  • ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
  • ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

  Δεν περιλαμβάνονται

  • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα
  • ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

  Σημειώσεις

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.
  • Επιπλέον επιβάρυνση για μονόκλινο δωμάτιο.

  Book destination + -

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *